45'

45'

Atomcity diktál

2006. december 28. - 45perc
„Ez durva! Ez nagyon durva!” - mondta egy barátom a fekete fehér matricára, amin Jediii látható egy székhez kötözve betapasztott szájjal, alatta pedig csak ennyi: ATOMCITY DIKTÁL! Aztán még hozzátette: "Már kiragasztottam a hûtõmre!" A most megjelent cd pedig, – amit a matrica reklámoz – biztosan bent ragad majd a lejátszójában, mert az is legalább anynyira durva. Vagy, ha szebben akarom kifejezni magam, az utóbbi idõk egyik legjobb hazai hip-hop hangzóanyaga.

Atomcity sokáig fontos helyen volt a magyar hip-hop térképen. A Trogaznak, majd késõbb a Dózisnak köszönhetõen mindenki hamar rájött, hogy „nemcsak Pestbõl áll Magyarország”, ebben a tekintetben sem. Sok hip-hop arcnak voltak õk az alap, ha magyar raprõl volt szó, és talán az egyetlen olyan csapat, amely maximális respektet élvezett, bárhol is lépett fel. Néhány évre ezután kicsit csend lett, de most Atomcity újra itt van, és diktál! Diktálja a ritmust, amit a cityben idõközben felnõtt új generációs MC-k és ütemgyárosok hoztak össze a régi nagyokkal együtt. Az elõbbiek közé tartozik Phat Jose, aki a rímek egy részén túl a hangmérnöki munkáért is felel, hogy a korong úgy szóljon, hogy ahol kell, levigye a fejed, máskor pedig egy chill out roomban érezhesd magad a Koh Samuin három thai csajszival… Rajta kívül a designer és fotós KáOoeS, Sisqa, Walter, B.O.B., SHAW és MC Bigyó alkotja az új generációt, míg a régieket a Trogaz két tagja, – a most Franciaországban élõ Jaenos és a másik országos hírû MC, Szicsu és Atomváros hip hop dj-je JediiiMann, aki a lemezen szereplõ számokat összemixelte és bakelitet nem kímélve sok jobbnál jobb scratch-csel pakolta tele.
A zenék között találunk funky ízû kellemes alapra elkövetett freestyle-t, kõkemény osztást a hazai mikrofonszorongatóknak (csakhogy tudják, hogy „wattafukk”), ugyanúgy, mint egy vonósokkal aláfestett vallomást arról, hogy milyen, ha valaki igazán hiányzik. Röviden,  mindenrõl van szó, ami itt Európa közepén 2006-ban egy fiatalt – aki nyitott szemmel jár a panelrengetegben – érdekel és foglalkoztat. Mindez rímekbe szedve, külföldi és hazai beateken, profin mixelve.
Venom

További infó: atomcity.uw.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://45perc.blog.hu/api/trackback/id/tr9724689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szentandrasi janos 2007.08.27. 19:24:49

szevasztok

Zsuzsíííí 2007.09.25. 18:19:33

HONNAN LEHET EZT A LEMEZT LETÖLTENÍ?

Zsuzsíííí 2007.09.25. 18:23:51

VALAKI IRJA MEG ERRE A CÍMRE: zsuzsika0526@freemail.hu fontos.KÖSZÍII:D

szevasztok 2007.11.07. 16:05:03

irjátok már meg hol lehet letölteni
scoobysnack@citromail.hu

Déé 2007.12.18. 13:59:56

Ha valaki rájött, hogy ezt a lemezt honnan lehet letölteni, akkor légyszi írjatok! kössz
süti beállítások módosítása