45'

45'

Hülyeségbõl jeles

2007. február 13. - 45perc

Idióták vagy csak egyszerûen szerencsétlenek? A végzetük saját meggondolatlanságuk vagy csak a helyzet, amibe kerültek? Miért jó, ha valaki különös módon távozik az élõk sorából? Mert még díjat is kaphat érte!
Néhány pihent agyú fickó a kilencvenes évek elején megalapította a Charles Darwin-díjat. Ezt kizárólag posztumusz ítélik oda azoknak a legkülönbözõbb módon elhalálozott szerencsétleneknek, akik utolsó cselekedetükkel igazolták Darwin evolúciós elméletét, amely szerint az ember igenis a majomtól származik, ugyanakkor nagy jót cselekedtek, hogy halálukkal megszûnt génállományuk terjedésének veszélye.
Az interneten is fellelhetõk a történetek (www.darwinawards.com), sõt lehetõségünk van a sztorikat értékelni.
Az elsõ nyertesnek 1994-ben ítélték oda a díjat. Egy amerikai férfi kapta, aki egy pohár ingyen szóda reményében addig rángatta a kólaautomatát, míg az végül ráborult és agyonütötte.
Az 1995-ös gyõztes viszont igazán vállalkozó kedvû férfiú lehetett, nyugodjék békében. A sebesség volt a mániája, ezért beszerzett egy gyorsítórakétát, ami a Jumbo Jetek felszállását segíti, ráerõsítette az autójára, és a nevadai sivatagban kipróbálta. A halála elõtti pillanatokban valószínûleg ráébredt, hogy a rakétát csak bekapcsolni lehet, ki már nem, emiatt aztán körülbelül 480 kilométeres sebességgel szétkenõdött a Sziklás hegység oldalán.
Nem csak a sebesség megszállottjai kerülnek veszélybe, hanem bizony néha a terroristák is. Egy kezdõ iraki merénylõ, Khay Rahnajet nem fizetett elég postadíjat a feladott levélbombára. Ezért a küldemény „Vissza a feladónak” pecséttel visszaérkezett Rahnajet-hez. A botcsinálta terrorista teljesen elfeledkezett közben a bombáról, így felnyitotta a borítékot. Utolsó levele volt.
A 2006-os év díjazottja lett az a brazil férfi, aki egy vállról indítható gránátvetõ töltetét próbálta úgy szétszerelni, hogy elõbb az autójával áthajtott rajta. Miután erre a gránát nem reagált, egy kõtörõ kalapáccsal esett neki, ami túlságosan is hatásosnak bizonyult: a gránát végül szétesett, de vele együtt a brazil férfi, hat autó és a mûhely is, ahol az eset történt.                         
Rancid

A bejegyzés trackback címe:

https://45perc.blog.hu/api/trackback/id/tr4836274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása