45'

45'

Stílushock - emo

2006. december 28. - 45perc
Sokan még soha nem hallottak róla, sokan csak a divatmajmok által eltorzított változatát ismerik, és sajnos elég kevesen vannak azok, akik tisztán látják, hogy mi is az az emo.

Ha meglátok egy emoboyt, engem is különös, bizsergõ érzés kerít a hatalmába a gyomrom tájékán… Igen, ez a hányinger. Persze ezzel nem vagyok egyedül, kevesen szeretik, ha valakinek nincs egyénisége, és azért zuhan mély depresszióba, mert az a menõ. Még mielõtt valaki félreértené, ez nem az originál, hanem a mai verzió ellen szól, ami miatt az igazi stílust is lenézik. Az emo név az emotion (érzelem) szóból ered, ez abból következik, hogy az emósok érzékeny emberek. Az alap zene a '90-es évek környékén alakult ki, a hardcore-punk és a grunge elemeit ötvözték metálos részekkel. A kissé „nyálas” dallamok szerelemrõl, barátságról, szenvedésrõl és természetesen érzelmekrõl szóló szövegekkel párosultak, helyenként üvöltéssel és hörgésekkel fûszerezve. A külsõ ismertetõjegyek közül a legszembetûnõbb a tépett, szembelógó haj, a tornacipõ, a teljesen mintás vagy csíkos póló, szûk, nõies nadrág, tetkók és piercingek viselése. Sajnos ez a stílus is a divat martaléka lett, ami jól megcsócsálta, és egy olyan korcsot köpött ki, ami az önsajnálattól elvakult tinik számára is emészthetõ. Ez az oka annak, hogy emósnak vallja magát, aki tizenévesen fel akarja vagdosni az ereit, mindenre és mindenkire haragszik, és semminek nem tud örülni. Az érzelem szóból tévesen következtetve mások számára megbotránkoztató dolgokat mûvelnek, ezzel sikeresen kivívva maguknak a „szánalmas” címet. Ha valakit megbántott a cikk, akkor én kérek elnézést, de hát akinek nem inge… az vetkõzzön!
Penge

A bejegyzés trackback címe:

https://45perc.blog.hu/api/trackback/id/tr8924726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maci 2006.12.31. 09:26:46

Csááá!Komoly az oldal minden elismerésem.Hajrá Hajrá!!!BUÉK!!

MacBlazej 2006.12.31. 11:45:44

Az EMO sok szempontból egy fos,főleg ez az új divat dolog.
Az már csak egy adalék,hogy adott esetben szerintem egy nem EMO banda pl. Lag wagon Sad Astronaut vagy Analena,Entreat, Endstand sokkal több valódi érzelmet vonultatnak fel.És még csak nem is nyálas a dolog.
A punk meg a harcore és ennek ezer egy ága,szerintem alapvetően egy nagyon érzelmes zene,de ez a fos, divat dolog...ajjaj..

Omen 2007.07.14. 16:02:36

Oly szép szó a szánalom :D

Olyan jó érzés kimondani, mint azt, hogy SZÉGYEN XD

Aalen 2007.08.08. 18:52:06

Sokan mondják, hogy az EMO egy \\\"életérzés\\\". De nem tudom mire fel mondják, hiszen az EMO stílus követői 13-14 éves éretlen tinik, így nem is ismerhetik az életet. Nem értem miért sajnálják(sajnáltatják) magukat, sírnak és depiznek, amikor sokkal nagyobb és komolyabb dolgok is vannak a világban. Láttunk már éhező afrikai, vagy fagyoskodó szibériai gyereket Emo zenét hallgatni, vagy ereket vagdosni? Mert én még nem. Ha csak egy kicsit is odafigyelnének erre, rájönnének, hogy nem csak az ő kis sz**** életük a legsajnálatra méltóbb ezen a világon, és megpróbálhatnák élvezni a (lemélhetőleg) egyetlen életüket.

xildix 2007.08.13. 12:10:54

igaz amiket írtál.nem is tudják sokan hogy mit jelent az emo.pedig ha tudnák egy csomóan meggondolnák magukat és nem lennének pózerek....nagyon kevés érzelmes ember él a világon..:(

Outsider 2007.08.23. 01:19:43

Hello mindenki. Hát, nem is tudom...én elméletileg az EMO stílusúaknak megbélyegzett zenéket hallgatom:FOB, MCR, GD stbstb. A ruhaviseletüket csak nyomokban...de a gondolkodásuk nekem sem tetszik. Vagyis inkább az nem teteszik, hogy nem is gondolkodnak...xD Elhiszem, hogy valaki érzelmes, mert kevés oan zene van amiben nem lenne érzelem: pld death metalban a düh... de akkor ha érzelmesek nem kellene örülniük?! Amugy a Tokyo Hotel meg a NO THANX meg a Panic! at the disznó bekaphatja, mert szégyenbe viszik a műfajt(márha létezik ilyen műfaj, hogy EMOTIONAL) szerintem kellene valami zenekar aki megújítja az EMO stílust, hogy a sok 12-16 éves ne vágdossa az ereit.

Monesz:) 2007.10.07. 21:39:14

háát nekem nem teccik ez az egész emo örület...mindig ez van ha valami bejön a divatba minden hüle azt követi...nincs stílusuk..mindegyikük ugy néz ki mint egy kirakatbábu..mi jó ebben??arrol nem is beszélve h aaz emos fiuk h néznek ki..némeikre ha ránézek azt hiszem h csaj...a rózsaszín pólo még oké...de ez...lassan már szoknyát is ordani fognak!!:S..na mind1 akinek teccik annak egésségére....de egyszer ugyis kimegy a divatbol!!by:)

mercicus 2007.10.11. 19:07:37

Aki azt gondolja hogy az EMO szar az bekaphatja!!!!!!!!!!!!Csak azért mondja mindenki mert nekik nincs ilyen egyedi stílusuk!!!!!!És ha nem tetszik akkor ne tetszen de ne szólja le őket senki mert van akinek tetszik PL nekem!!!!!!!Ugyhogy ha nem tetszik fogd be a pofád!!!!!!!!!!

EMOGÖÖÖRL 2007.10.16. 23:21:45

Azért, mert te hallottál vmit arról, h mi az az emo attól még nem kéne annyira biztosnak lenned benne, h az oan rossz dolog!!!


Aki punk annak nem szimpik a skinheadek, de ettől még nem kell nyilvánosan megalázni őket és gyalázni!! erről csak ennyi a véleményem!!!
akinek nem teccik tehet egy szivességet!!

Monesz:) 2007.10.18. 16:39:35

már meg bocsáss...de az mért egyedi stílus ha mindegyikötök ugyanolyan??...sztem az az egyedi ha más...nem ha egyforma...ja és ezt nem hallottam...ez az egyéni véleményem:P

Penge 2007.10.30. 20:14:59

Vicces, hogy néhányan még most is kommentelik a cikket, tetszik:)
"Kedves" mercicus és EMOGÖÖÖRL, sajnos azt kell mondanom hogy a kommentetekkel aláírtátok a saját szegénységi bizonyítványotokat... Ha elolvassátok mégegyszer a cikket, akkor felfigyelhettek arra a részre, amiben leszögezem, hogy ez nem az eredeti stílusra vonatkozik, hanem arra a mai vonulatára, amit az agyatlan tizenévesek követnek. A megnyilatkozásotokból arra következtetek, hogy ide soroljátok magatokat, holott én írtam, h nem ilyen az összes emos. Ezek szerint ti is úgy gondoljátok, hogy gyökerek vagytok? Akkor mért nem változtattok?
Ha még egyszer erre jársz mericicus, akkor légy oly kedves, és pötyögd be, hogy hány éves is vagy. Érdekelne hogy most épp melyik az a korosztály amelyik ahelyett hogy megpróbálná értelmes mondatokkal kifejezni magát káromkodással próbál érvelni...
Mellesleg...mért veszed fel más ingét? :P :)

Apszintos 2007.11.11. 14:56:33

Hmm...furcsák vagytok,vannak emberek akik punk-ok esetleg disco szökevények v. emo-sok és mindenki szidja a másik anyukáját, de miért? Mindenkinek tetszik valami, most az h. mi az csak rá tartozik...pl. én imádom a Trance-t de az emos zenélet is...nos? és nem anyázok senkit, h. miért punk v. rocker... sőt tépett koptatott gatyóhoz van h smog-os pulcsit de van h ful emos rózsaszín koponyás pulcsit vecek fel kockás sállal...nos?vélemény? szóval mindenki hagyja a másikat, nem kell szidni... sztem 10 percig nem bírnátok ki egy szobába...erről csak ennyit... most szidhattok, de majd 1-2 percre gondolkodjatok el ezen...azt majd jöhet a komment...

XniGhtMare 2007.11.14. 15:47:49

hááttőő....
nemtom mit izélitt ez a sok ember....
magyarországon NINCS EMO!!!
nah jó...van... de qrvaritka...
nem szar az emo amíg nem divatból csinálod...
egykis toleranciával megoldható akármi...
a divatos férgeket meg lekell szarni magasról...
(énis ezt teszem)
amúgy egyetértek azzal ami lelett írva az emo-ról...
ha a régi, eredeti emo maradt volna meg és nemkapja fela média akkor semmi baj nem lenne...
nem nézne ki minden 3.csaj ugyan úgy, meg nem lennének szidkozódások...
szerintem...az egészről a média tehet...(azaz nemcsak szerintem)
nahde mind1...
hülye az aki nemnormális...
ui.: egyetértésem Pengével !!!!!
nahCsum!!!

Avigadra 2008.01.13. 18:46:55

Hát én nem is tudom...
Fura ez az egész emos dolog. Dehát miért is kéne vele foglalkozni..
Vmelyik évben a terepszínű gatya és a lánc volt a divat, utána a skótkockás cuccok, most meg ez a hülyeség. :D
Őszintén szólva, sztem ezt azért csinálják a divattervezők, h minden stílust érintsenek, ezzel frissítve az egyébként eléggé begyöpösödött közizlést. Nem akarnak ők rosszat...
Szeretnének minden embert felöltöztetni, a stílusa szerint... Így a nagy márkák sem esnek ki a nyeregből, ha lépést tartanak az igényekkel.
Megemlítettétek, h emo nincs Magyarországon. Hát most van! Nem kell vele törődni. Majd elmúlik ez is...
Lehet, h jövőre a goth lesz a divat. Akkor meg minden divatember goth lesz, és akkor őket fogjuk fikázni...
Addig jó, még nem divat a bakancs. :D Habár...már az is határeset. :(
Két év múlva szerintem már emlékezni se fogunk arra, h létezett egy olyan f..s, mint a Tokyo Hotel...
Az igazán jó zenék úgysem jönnek divatba, nemigaz? :)
Én nem aggódom, h rámsütik a ,,Divat" súlyos és könyörtelen bélyegét, mert az az életstílus, amit én képviselek, sose lesz divat, sőt! A középkorban még üldözték is , téves megitélésből...
Leszögezem, a boszorkányságnak nincs köze a sátánizmushoz. Annak ellentéte, tudniillik: a sátánt a keresztény egyház találta ki, h félelemmel bírja rá a népet az igaz hitre. :S
A divat messze észre se veszi a fajtámat, mert mi el tudjuk kerülni, h észrevegyenek minket...:)

Óvjanak titeket az istenek!

Fatipolly · http://www.fatima_oldala.mlap.hu 2008.02.16. 17:26:02

Sziasztok!!

Szerintem 1 páran azt sem tudják mi az az Emo.
csak a stílust követik,és olyan cuccokban járnak ami "Emos".
Az osztálytársam is Emo-s akar lenni,és innen látszik,hogy nem tudják mi az,tetszik a sílus és Emosok akarnak lenni :D...XD
Nekem nem tetszik az " Emos stílus " .
De nem is baj,mert mindenki más,ha nem lennénk másak....akkor nem lennénk másak,és akkor egyformák lennénk xD :-) :)
Igaza van Avigadrának mert minden évben más a stílus.Remélem jövőre vmi jó kis stil.lesz :D

Üdv.: Polly

CsilluxD 2008.03.06. 17:45:29

Hy everybody!
sztem az EMO kialakult, de a tinik a maguk kedvére változtatták és változtatták... míg létre nem jött ez az érzelmes és gagyi dolog:S sajna ma már csak aról szól h egy divatnak megfelelően öltözködik az összes, ereket vagdosnak, depiznek, úgy gondolják a "Világfájdalom" bennük él. én nem ítélem el őket, de ha nem muszáj akk inkább rockerrel, "normális" emberekkel barátkozom.
egyetértek Pengével!!
peace XD

Eristic 2008.03.30. 16:10:01

A fiatalok nem tudnak mit kezdeni az idejükkel, ezért emok lesznek, mondjátok ti. Ti meg utánanéztek a stílus történetének, hogy kijelenthessétek, hogy ők nem tudnak semmit az emoról. Akkor, mégis kinek van több fölös ideje...? Annak, akinek tetszik az egész, vagy annak, aki azért jár utána, hogy azután a földbe döngölhesse valami frappáns cikkel az előbbieket?
Melegséggel tölti el a szívemet, hogy vannak olyan toleráns embertársaim, akik nem fogják csak azért kettétörni a gerincemet, mert kockás Vans cipőt viselek. Tényleg üdvös, hálám elmondhatatlan. A hajam a szemembe lóg. Hát nem felháborító? És még csak nem is rám tartozik, hanem mindenki másra, úgy unatkoznak szegények, hadd írják meg a blogjukba, hogy ezek az emok elkeserítőek.
Írják, hadd lássa meg minden vékony, húsz év alatti fekete-fehér, márkás ruhába bújt senkiházi, hogy mellettük aztán nem lehet így elmenni! Hogy képzeljük egyáltalán, hogy képeket töltünk fel az internetre? Hiszen az nem erre való, nem használhatja mindenki kedve szerint.
És persze, amiért az emo a fő téma: sokkal biztonságosabb emokat ócsárolni, mint mondjuk a gójmotorosokat.

simle life 2008.05.09. 14:20:59

- Hány emo tud becsavarni egy villanykörtét? - ? - Egy sem, ülnek a sötétben és bőgnek. - Mi az? Egy Zsiguli 4 emoval száguld a szakadék felé? - ? - Pazarlás. Öt is belefér. - Miért jó az emo torta? - ? - Fel tudja vágni magát. - Mi az emok kedvenc filmje? - ? - A Penge! - Hogy vagánykodik az emo? - ? - Gilette Mach 3-t vesz. - Hogy kínozhatsz meg egy emot? - ? - Megmondod neki, hogy ma nagyon boldognak látszik.

Chihiro 2008.05.14. 19:16:45

Én sem értem mint előttem még páran, hogy mi a jó ég értelme van egymást szidni? Nem lesz jobb az emo attól, hogy utálja a másikat, és így van ez minden mással is, legyen az punk, diszkósdeszkés vagyamiakar..emo-érzelmes..akkor az emberség? nem azt kell nézni, hogy milyen "kasztba" tartozik a másik, hanem az,m hogy ember..anya szülte és ugy megdöglik mint a másik..a divatemósok szálljanak le a magas lóról.Ha megtudja indokolni, hogy mi a szar az életében, akkor oké.Miért szomorúak? nem sok emo-t láttam még egyedül, vannak barátaik, szerelmük, nem magányosak..ha meg mellettük is magányosak, akkor ott már nem csak stílusbaj van..hosszú lett, de sztem elég elgondolkodtató..

Zsófi 2008.08.22. 01:50:14

Hát kéremszépen... Előre leszögezem,nem vagyok emos. De nekem tetszik a hajviselet,pár ruhadarab is. Nem egy emos embert kérdeztem meg,h mi a lényege ennek a stílusnak, és nem tudták pontosan meghatározni.
Csúnya általánosítás,h mindegyik depressziós, érfelvágós, világfájdalmas lenne. Vannak emos barátaim, és rájuk csak az érzelmesség jellemző, a felsoroltakból egyik se,nem céljuk h véget vessenek életüknek. Sőt,az egyik jó humorral is megvan áldva :) Én úgy gondolom h ők az igazi emosok, nem azok akik kés vagy bármi éles eszköz után nyúlnak,ezzel is mutatva szerencsétlenségüket. Őket csak sajnálni tudom már. Kivétel akinél tényleg súlyos problémák vannak és nem feltűnési viszketegségből tesz ilyet magával... Büszke segítséget kérni? Ez megoldás lenne?
Előttem is leírták, ha tud választ adni a hatalmas fájdalmára, elismeri h emos. Ezzel még én is egyet értek, sok embert kérdeztem,h 13-15 éves létére mibe van belebetegedve. De azért gondoljunk arra, h ebben a korban a másoknak piti problémáknak látszó dolgok nekik maga az élet (bár páran túllihegik a dolgokat). Talán csak pesszimisták. Ki tudja...

Javítson ki valaki ha tévednék :)

Mellesleg a kockás vans cipő még a ska-s emberekre is jellemző :)

Peace

züzü 2008.11.21. 18:00:19

az az igazság, hogy pl két évvel ezelött végigmegy egy emo az utcán, és ránéznek, hátezmi? aztán mennek tovább.
most végigmegy egy emo az utcán, és ránéznek, beszólnak neki hogy köcsög emóóós.
igazából divatszar lett :S mindegyik pózer azt mondja hogy ő különbözik. pedig ugyan úgy néznek ki. még a d'n'b-seket is leemozzák.
ma minden emo szerint szar az élet és szerelmi bánata van és meg akar halni mert nem szereti senki.
eddig ez nem erről szólt. egy emo szemében a probléma az volt hogy NINCS tolerancia a világon. mindenki utál mindenkit. az emberek úgy bánnak egymással mint a kutyákkal stb.
dehát nem lehet mit tenni. ezvan.
biztos van aki máshogy látja a dolgokat, nekem ez a véleményem.

Emogirl 2008.12.10. 20:16:07

Csumi mindenkinek!!!!ki szereiti az emot??? Mert én az vok!!!
süti beállítások módosítása